PADATOTEM
Bergen

Chinese goraal

Naemorhedus griseus

VU · Kwetsbaar
Chinese goraalGezien door het orakel

Zijn kracht

Hij houdt zijn evenwicht op richels zo smal als een hand, boven de diepte.

Geschatte wilde populatie

Niet geschat (sterk afnemend in het grootste deel van zijn verspreidingsgebied)

Trend

Afnemend

Verspreidingsgebied

China / Myanmar / Noordoost-India / Noord-Thailand / Noord-Vietnam

Grootste bedreiging

Jacht voor vlees, vacht en traditionele geneeskunde, uitbreiding van de landbouw, versnippering van het leefgebied

Ontmoet het dier

Het bestaat echt. Het wacht op je in het Parc Animalier d’Auvergne.

De Chinese goraal is een geitachtige uit de bergen van China en Zuidoost-Azië, tot aan de uitlopers van de Himalaya, iets tussen een geit en een antilope in. Hij is niet groot en leeft in steile, rotsige gebieden op 500 tot 3.500 meter hoogte, het liefst op kliffen en puinhellingen waar je moeilijk kunt komen. Zijn hoeven hebben een harde rand en een zachte zool in het midden, en dat geeft hem een geweldige grip op de rotsen. Bij gevaar maakt hij sissende alarmgeluiden en stampt hij met zijn poot. Hij leeft alleen of in kleine groepjes van 4 tot 12 dieren; in de winter komen de kuddes samen. Er wordt op hem gejaagd voor zijn vlees, zijn vacht en de traditionele geneeskunde, en overal waar de mens zich uitbreidt, verdwijnt hij. Het Parc Animalier d’Auvergne coördineert zijn Europese fokprogramma.

Wat het park doet

Europees fokprogramma (EEP) gecoördineerd door het Parc Animalier d’Auvergne, beschermde gebieden in China en Thailand